Hoe reken je procenten uit je hoofd uit

In dit artikel zal ik een paar geheimen verklappen, om het antwoord op de vraag hoe reken je procenten uit, een stuk eenvoudiger te beantwoorden. Wanneer hebt u geleerd hoe u eenvoudige Nederlandse woorden kunt vertalen in wiskundige uitdrukkingen, u geleerd dat “van” kan aangeven “maal”. Dit komt vaak voor met gebruik van percentages.

Stap 1 – Hoe reken je procenten uit je hoofd

Hoe reken je procenten uitHoe reken je procenten uit van een iets zoals: 16% van 1400: Hiervoor converteeerd u eerst het percentage “16%” naar de decimale vorm; namelijk, het nummer “0.16”. (Wanneer u werkelijke berekeingen doet, wilt u de werkelijke cijfers gebruiken. Converteer altijd de percentages naar decimalen!) Vervolgens, sinds “zestien procent van de veertien honderd” je vertelt om de 0.16 en de 1400 te vermenigvuldigen, krijg je: (0.16) x (1400) = 224. Dit zegt dat 224 zestien procent is van 1400.

Percentage problemen werken meestal met een versie van de zin “(dit) is (een percentage) van (dat)”, die zich vertaalt naar “(dit) = (een decimaal) × (dat)”. U krijgt twee van die waarden, of ten minste genoeg informatie die u kan vinden uit twee van hen. Vervolgens kies u een variabele voor de waarde die u niet hebt, schrijf een vergelijking en los het op voor die variabele.

Stapje 2 – Hoe reken je procenten uit van iets

Hoe reken je procenten uit iets bijvoorbeeld, welk percentage van 20 is 30?

We hebben het oorspronkelijke aantal (20) en het vergelijkende aantal (30). Het onbekende getal in dit probleem is het tarief of het percentage. Aangezien de verklaring is “(dertig) is (x percentage) van (twintig)”, vervolgens staat de x variabele voor het percentage, en de vergelijking is:

30 = (X) x (20)

30 ÷ 20 = X = 1.5

Aangezien X voor een percentage staat, hoef ik alleen te onthouden om het decimale terug om te zetten in een percentage:

1.5 = 150%

Dertig is 150% van 20.

Een ander voorbeeld van hoe reken je procenten uit van een getal,zoals wat is 35% van 80?

Hier hebben wij het percentage (35%) en het oorspronkelijke getal (80); het onbekende is het vergelijkende aantal dat 35% van 80 vormt. Aangezien de verklaring is “(een X aantal) is (vijfendertig procent) van (tachtig)”, vervolgens de variabele x staat voor een getal en de vergelijking is:

X = (0.35) x (80)

X = 28

Achtentwintig is 35% van 80.

Hoe reken je procenten uit van een getal – een stap vooruit

45% van wat is 9?

Hier hebben we het percentage (45%) en het vergelijkende aantal (9); het onbekende is het originele getal X dat 45% van 9 is. De verklaring is “(negen) is(vijfenveertig procent) van (een X aantal)”, zodat de variabele X voor een nummer staat, en de vergelijking is:

9 = (0.45) x (X)

9 ÷ 0,45 = X = 20

Hoe reken je procenten uit je hoofd van bijvoorbeeld: Negen is 45% van 20.

De indeling weergegeven hierboven, “(dit getal) is (ongeveer procent) van (dat getal)”, altijd geldt voor procenten. Voor elk gegeven probleem, u vul uw eigen waarden in deze vergelijking, en de oplossing is alles wat overblijft.

Hoe reken je procenten uit je hoofd van bijvoorbeeld

Stel dat u iets gekocht heeft dat is geprijsd op $6.95, en de totale rekening was $7.61. Wat is het BTW-tarief in deze stad? (Rond het antwoord af op één decimaal).

Het BTW bedrag is een bepaald percentage van de prijs, dus moet ik eerst uitvinden wat de werkelijke belasting was. De belasting was:

7.61-6,95 = 0,66

Dan (BTW bedrag) is (X percentage) van (de prijs), of, in wiskundige termen:

0.66 = (x)(6.95)

Om X op te lossen, krijg ik:

0,66 ÷ 6,95 = x = 0.094964028… = 9.4964028… %

Het BTW-tarief is 9,5%.

In het bovenstaande voorbeeld moest ik er eerst achter komen wat de werkelijke belasting was. Veel percentage problemen zijn echt “twee-deel-ers” zoals dit: ze betrekken een soort van verhoging of verkleinen ten opzichte van sommige oorspronkelijke waarde. Waarschuwing: zoek altijd de percentage verandering ten opzichte van de oorspronkelijke waarde.

Volgend hoe reken je procenten uit van iets

Stel dat een bepaalde produkt voorheen voor vijfenzeventig cent per pond werd verkocht, nu ziet u dat het duurder is geworden tot eenentachtig-cent per pond. Wat is het verhoogde percentage?

Ten eerste, moet ik het verschil in prijs vinden:

81 – 75 = 6

De prijs is gestegen met zes cent. Nu bereken ik de procentuele stijging boven de oorspronkelijke prijs.

Opmerking deze regel, “vergroten of verkleinen ten opzichte van het origineel” en doe er uw voordeel mee: het zal eraan herinneren aan de verhoging of afname in de oorspronkelijke waarde, en dat vervolgens te delen.

Dit stijgingspercentage is de relatieve verandering:

6/75 = 0,08

.. .of een 8% stijging van de prijs per pond.

Een belangrijke categorie van percentage oefeningen zijn winst verlies problemen. Hiervoor, berekend u de winst of verlies in absolute termen (u kunt dit vinden door hoeveel het totaal is gewijzigd), en vervolgens berekent u het percentage dat is gewijzigd ten opzichte van de oorspronkelijke waarde. Dus zijn ze eigenlijk alleen maar een andere vorm van de “verhogen – verkleinen” oefeningen.

Hoe reken je procenten uit van een getal – voorbeeld

Een computer software detailhandelaar gebruikt een winst tarief van 40%. We zoeken de verkoopprijs van een computerspel dat de detailhandelaar $25 kost.

De winst is 40% van de kosten van $25, dus de winst is:

(0.40) (25) = 10

Dan is de verkoopprijs, is de kosten plus winst:

25 + 10 = 35

Het object wordt verkocht voor $35.

Een golfwinkel betaalt de groothandelaar 40 dollar voor een bepaalde club, en vervolgens verkoopt deze het aan een golfspeler voor $75. Wat is de winst?

Eerst, zal ik de winst berekenen in absolute termen:

75 – 40 = 35

Dan ik de relatieve winst over de oorspronkelijke prijs berekenen, of het winst percentage: ($35) is (X procent) van ($40), of:

35 = (X) x (40)

… .dus de relatieve winst boven de oorspronkelijke prijs is:

35 ÷ 40 = X = 0.875

Aangezien X voor een percentage staat, hoef ik alleen de decimale waarde te onthouden en te converteren naar het overeenkomstige percentage.

Het winst tarief is 87,5%.

Hoe reken je procenten uit van een winkelprijs

Een schoenenwinkel gebruikt een 40%-  winst percentage. We zoeken dus de kosten van een paar schoenen die de verkoper voor $63 verkoopt.

Dit probleem is enigszins achteruit. Ze gaven me de verkoopprijs, dus de kosten plus winst, en ze gaven me het winst-tarief, maar ze vertelden me niet de werkelijke kosten of winst. Dus moet ik slim zijn om hoe reken je procenten uit op te lossen.

Waarde ‘X’ worden de kosten. Dan is de winst, 40% van de kosten, (0.40 x X). En de verkoopprijs van $63 is de som van de kosten en winst, dus:

63 = X + (0,40 x X)
63 = (1 x X) + (0,40 x X)
63 = 1,40 x X
63 ÷ 1.40 = X = 45

De schoenen kosten de winkel inkoop $45.

Een item oorspronkelijk geprijsd op $55 is afgeprijsd met 25%. Wat is de verkoopprijs?

Ten eerste, moet ik het verlies zien te vinden. Het verlies is 25% van de oorspronkelijke prijs van $55, dus:

X = (0.25) x (55) = 13,75

Door dit af te trekken van de oorspronkelijke prijs, kan ik de verkoopprijs vinden:

55 – 13.75 = 41.25

De verkoopprijs is $41.25.

Een item dat regelmatig wordt verkocht voor $425 is afgeprijsd voor $318.75. Wat is het disconto percentage?

Ten eerste moet ik verminderde bedrag vinden:

425 – 318.75 = 106.25

Vervolgens zal ik “de afgeprijsde bedrag over de oorspronkelijke prijs”, of het percentage markdown berekenen: ($106.25) is (X procent) van ($425), dus:

106.25 = (X) x (425)

.. .en de relatieve disconto over de oorspronkelijke prijs is:

X = 106.25 ÷ 425 = 0,25

Aangezien de “X” voor een percentage staat, moet ik niet vergeten om dit decimaal naar percentage te converteren.

De prijsverlaging bedraagt 25%.

Een item is afgeprijsd met 15%; de verkoopprijs is $127.46.

Hoe reken je procenten uit van de oorspronkelijke prijs?

Dit probleem is achteruit rekenen. Men gaf me de verkoopprijs ($127.46) en het afgeprijsde percentage (15%), maar niet het afgeprijsde bedrag noch de oorspronkelijke prijs. De ‘X’ staat voor de oorspronkelijke prijs. Toen het afgeprijsde percentage, wordt 15% van deze prijs, (0,15 x X). En de verkoopprijs is de oorspronkelijke prijs, verminderd met het afgeprijsde percentage, dus ik krijg:

X – (0,15 x X) = 127.46
1 X – (0,15 x X) = 127.46
0,85 x X = 127.46
X = 127.46 ÷ 0,85 = 149.952941176…

Dit probleem laat niet zien hoe af te ronden van het definitieve bedrag, maar dollar-en-cent wordt altijd geschreven met twee decimale plaatsen, zodat:

De oorspronkelijke prijs was $149.95.

Opmerking in de laatste berekening, in de derde regel van berekeningen, met een vergelijking die zei “vijfentachtig procent van de oorspronkelijke prijs is $127.46”. Kunt u uzelf wat tijd besparen als u denkt aan kortingen op deze manier dat: als de prijs 15% korting is, dan u alleen eigenlijk 85 betaalt %. Evenzo, als de prijs 25% korting is, betaald u vervolgens 75%; Als de prijs 30% korting is, dan betaalt u 70%; enzovoorts.

Merk op dat, terwijl de onderstaande waarden niet naar geld verwijzen, de procedures gebruikt bij het oplossen van deze problemen identiek zijn aan de voorbeelden van het vorige onderwerp.

Hoe reken je procenten uit van iets zoals bevolkingsgroei

Stel u groeide op in een dorp van een klein land. Wanneer u de school verliet, was de bevolking 840. U hoorde onlangs dat de bevolking is gegroeid met 5%. Wat is de huidige bevolking?

Ten eerste, moet ik het werkelijke aantal van de bevolkingsgroei vinden. Aangezien de groei vijf procent van het origineel is, dan is de groei:

(0.05) x (840) = 42

De nieuwe populatie is de oude bevolking plus de groei:

840 + 42 = 882

De bevolking is nu 882.

Hoe reken je procenten uit van iets zoals gewichtverlies

Uw vriendin gaat afvallen en gaat van 125 kilo naar 110 kilo.

Hoe reken je procenten uit van haar gewichtsverlies percentage?

Ten eerste, moet ik het absolute gewichtsverlies vinden:

125 – 110 = 15

Deze vijftien-kilo daling is een percentage van het origineel, omdat de mate van verandering altijd met betrekking tot de oorspronkelijke waarde is. Dus het percentage “Verandering ten opzichte van het origineel”, of:

15 = (X) x (125)

15 ÷ 125 = X (zie je wel? De verandering, 15, is over de oorspronkelijke, 125.)

15 ÷ 125 = 0.12

De verandering is een percentage, dus ik moet deze decimaal converteren naar percentage:

Ze verlaagd haar gewicht met 12%.

Je baas zegt dat zijn vrouw een tuin van 18 × 51 meter langs de gehele achterkant van hun achtertuin heeft aangelegd. Hij zegt dat dit het grasveld in de  achtertuin met 24% heeft verminderd. Wat zijn de totale afmetingen van zijn achtertuin? Wat zijn de afmetingen van de resterende grasveld?

Aangezien geen stadse tuin slechts achttien voet breed is (omdat dan het huis niet aan de voorgevel van straat zou passen), de breedte van de partij moet de dimensie 51-meter hebben. Nu moet ik er achter zien te komen wat de lengte van de achtertuin is. De oppervlakte van de tuin is:

(18) x (51) = 918

Dit vertegenwoordigt 24% van de totale tuin ruimte; dat wil zeggen 24% van het oorspronkelijke grasveld. Dit zegt dat (918 vierkante meter) (24 procent) van (het origineel), dus:

918 = (0.24 x X)

918 ÷ 0.24 = x = 3825

Het totale achtertuin gebied is 3825 vierkante meter. Aangezien de breedte dan 51 meter is:

3825 ÷ 51 = 75

De lengte is dan 75 meters. Sinds 18 meters worden overgenomen door de tuin, dan is het grasveld 75 – 18 = 57 meters diep.

De achtertuin meet  51m × 75m en het gazon 51m × 57m.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *