Hoe Reken Je Procenten Uit Op Rekenmachine

Hoe reken je procenten uit op rekenmachine, is een van de meest voorkomende obstakels. De reden hiervan is dat er meerdere manieren in de diverse rekenmachine merken worden toegepast.  Zo moet bij de ene rekenmachine het = teken worden gebruikt en bij de andere juist weer niet. Op deze website leggen we via bovenstaand menu uit hoe een percentage te berekenen op verschillende de verschillende systemen. En zelfs hoe dit te doen op een rekenmachine zonder de % knop. We presenteren zelfs een snellere methode, zonder het gebruik van een rekenmachine .

Hoe reken je procenten uit op rekenmachineHoe reken je procenten uit op rekenmachine met het procentteken dat we hier gebruiken, werkt op dezelfde manier als die goedkope zakrekenmachines (deze worden vaak vier functie rekenmachines genoemd ook al hebben ze tegenwoordig ongeveer zes functies). Wat u eerst moet begrijpen is dat de percentage toets op die zakrekenmachines niet voor wiskundigen en ingenieurs ontworpen is.

Het werd ontworpen voor de gemiddelde persoon, voor het doen van eenvoudige berekeningen. Daarom lijkt het gedrag van de functie voor u of een ingenieur, bizar contra-intuïtief en zelfs fout. Maar voor een gemiddeld persoon met de vraag hoe reken je procenten uit op rekenmachine, is het volkomen logisch. Of tenminste dat is de theorie.

Hoe reken je procenten uit op rekenmachine voorbeeld

Laten we hoe reken je procenten uit op rekenmachine, eens bekijken het vanuit het oogpunt van die alledaagse persoon. Stel dat u wilt berekenen hoeveel een $72 trui zal kosten na met inbegrip van 5% belasting.

Haal uw handige pocket-calculator tevoorschijn (of start deze op, als u niet over een zakrekenmachine beschikt) en type 72 + 5% = het resultaat is 75.6, of $75.60, dat is het juiste antwoord, omdat 5% van 72 = 3.6. Tel dat op bij 72 en u krijgt 75.6.

Veronderstel dat die trui met 20% korting in prijs was verlaagd. Wat is dan de verkoopprijs?

72 − 20% = het resultaat is 57,6 of $57.60. Dit is het juiste antwoord, omdat 20% van 72 14.4 is. Dat aftrekken van 72 en je krijgt 57,6.

U kunt deze percentage operaties koppelen. Bijvoorbeeld, hoeveel u moet betalen voor die trui met 20% korting na toevoeging van 5% belasting?

72 − 20% + 5% = het resultaat is 60.48. Een wiskundige of ingenieur zou hetzelfde resultaat via de gelijkwaardige berekening hebben berekend:

72 × 0,80 × 1.05 = Oke, nu dat we zien hoe de bedoeling van de rekenmachine productontwerper om de percentage toets te gebruiken, laten we eens kijken wat de calculator ontwerper moet doen om te voldoen aan de specificatie.

Wanneer de gebruiker A + B % = invoert, zal het resultaat een × (1 + B/100) of A + (A × B/100) nadat u de vermenigvuldiging over de optelling gebruikt. Evenzo, wanneer de gebruiker een − B % = invoert, zal het resultaat een × (1 − B/100) of een − (A × B/100) zijn.

Hoe reken je procenten uit op rekenmachine methode

Aha, wanneer we vragen hoe reken je procenten uit op rekenmachine, zegt de rekenmachine ontwerper, wij krijgen dit resultaat door de percentage toets als volgt te gebruiken:

Wanneer de gebruiker een waarde, een +- of x, een tweede waarde, en vervolgens het percentage toets, het product dan delen door 100, de eerste twee waarden worden vermenigvuldigd en wordt vervangen door de tweede waarde in de berekening.

Laten we dat eens bekijken met ons eerste voorbeeld.

U typt u het volgende

72 eerste waarde is 72

+ toepassing is optellen

5 tweede waarde is 5

72 × 5% ÷ 100 = 3.6

3.6 wordt de nieuwe tweede waarde

= 72 + 3.6 = 75.6, het uiteindelijke resultaat

Als je naar het display op de rekenmachine kijkt, als u deze hoe reken je procenten uit op rekenmachine, oefening hebt doorlopen, ziet u het nummer 3.6 op het display verschijnen zodra u druk op de % toets dukt. Het percentage wordt berekend en vervangt de oorspronkelijke waarde in de berekening.

Dit algoritme werkt ook voor de geketende percentages.

U typt het volgende:

72 eerste waarde is 72

− Toepassing is aftrekken

20 tweede waarde is 20

% 72 × 20 ÷ 100 = 14.4

14.4 wordt de nieuwe tweede waarde

+ 72 − 14.4 = 57,6, tussentijds resultaat

57,6 is de nieuwe eerste waarde

De toepassing is optellen

5 tweede waarde is 5

% 57,6 × 5 ÷ 100 = 2,88

2,88 wordt de nieuwe tweede waarde

= 57,6 + 2.88 = 60.48, het uiteindelijke resultaat

Hoe reken je procenten uit op rekenmachine, werkt zelfs voor vermenigvuldiging en deling, maar er is veel minder belangstelling voor vermenigvuldiging of een aantal te delen door een percentage van zichzelf.

500 × 5% = het resultaat hiervan is 12.500 omdat u 500 met 5% van 500 vermenigvuldigd (dat is 25). Het resultaat van 500 × 25 is 12.500. U berekend niet vijf procent van 500. U vermenigvuldigd 500 met 5% van 500. (Het lijkt dat de auteurs van dit Knowledge Base-artikel niet met de rekenmachine-ingenieur overlegd hebben voor het schrijven van hun analyse. De percentage sleutel gedraagt zich zoals ontworpen. Het probleem is dat het percentage sleutel niet is bedoeld voor ingenieurs.)

Hoe reken je procenten uit op rekenmachine toets

Wat als u  5% van 500 wilt berekenen? Kies bijvoorbeeld een + en bekijk het resultaat wanneer u de percentage toets drukt.

500 + 5% wanneer u het percentage sleutel toetst, wordt het antwoord weergegeven: 25. U kon ook het minteken hebben gebruikt, vermenigvuldiging toets of deel toets in plaats van de plus toets. Het maakt niet uit, het percentage is waar het om gaat, niet de gecombineerde werking. Zodra u de % drukt, krijgt uw antwoord, en dan kunt u C wissen om te beginnen met een nieuwe berekening.

In de Verenigde Staten, meestal zijn de geciteerde prijzen niet geincludeerde belastingen.

In mijn beperkte experimenten, lijkt het erop dat geen twee fabrikanten van zakrekenmachines de percentage sleutel op precies dezelfde manier behandelen. Casio lijkt het op een manier die het dichtst bij de ontwerper komt. TI is dichter bij de leek algoritme. En in het geval van 1 ÷ 2%, rekenmachines zwerven deze overal op de kaart. Moet het antwoord 50 zijn, aangezien 1/2 gelijk aan 50 is %? Of moet het 0.005 zijn,want dat is de numerieke waarde van 0,5%? Moet dat antwoord onmiddelijk verschijnen of moet het wachten op het is gelijkteken? Ik weet ook niet wat het intuïtieve resultaat aangaande hoe reken je procenten uit op rekenmachine, zou moeten zijn.